Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Divide et impera

Iată cum descrie principalul ziar din Bacău acţiunea de la Piatra Neamţ, cea în urma căreia aproape 100 de şefi din administraţia locală a Moldova, şefi a 7 raioane din Basarabia, dar şi mulţi oameni de afaceri au semnat rezoluţia “Autostradă pentru Moldova”:

«Complot în Regiunea Nord-Est contra proiectului autostrăzii Bacău-Brașov.

La inițiativa lui Cristian Adomniței, preșdintele Consiliului Județean Iași, s-a organizat dezbaterea publică “Autostrada pentru Moldova”, la Piatra Neamţ. La acest eveniment au fost invitaţi toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din Regiunea de Nord-Est, parlamentarii, primarii de oraşe, municipii şi municipii reşedinţă de judeţ din Regiunea de Nord-Est, oameni de afaceri, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie, reprezentanţi ai Guvernului şi reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi centrale din Republica Moldova, reprezentanţi ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru şi ai Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai Guvernului României.
S-a intenționat o lovitură de amploare, dar de la dezbatere au lipsit cei mai mulți dintre invitați, în special reprezentanții județelor Vrancea, Vaslui, Suceava și Bacău.
(…) Președintele Consiliului Județean Bacău, Dragoș Benea, a declarat pentru Ziarul de Bacău că „drumul spre iad e pavat cu bune intenții”, iar proiectul Iași-Târgu Mureș e mult prea scump, ca să fie inclus în vreo finanțare. Principalul impediment sunt costurile foarte mari pentru trecerea munților.
„Eu am primit invitație, dar am refuzat să particip la un demers demagogic și politicianist, un exercițiu de imagine al lui Cristian Adomniței. Autostrada Iași-Târgu-Mureș ar fi de 5 ori mai scumpă decât Bacău-Brașov”, a precizat Dragoș Benea.»

Materialul a fost publicat de Ziarul de Bacău.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn