Dezbatere pe tema realizării autostrăzii Iași – Tg Mureș

Postat pe 10 august 2015

Inițiatorii campaniei civice Moldova vrea Autostradă organizează astăzi, 10 august, de la ora 18:00, în Sala „Ion Creangă” a Hotelului Astoria din Iași, Strada Lăpușneanu, Nr. 1, dezbaterea cu tema Moldova vrea Autostradă: Ce e de făcut?

Scopul evenimentului este de a facilita discuția în jurul problemei de interes major a comunității din regiunea Moldovei – importanța construcției segmentului de autostradă care să unească Moldova de Transilvania, prin facilitarea colectării soluțiilor concrete și argumentate ale vorbitorilor.

„Lansăm această discuție în contextul necesității găsirii unor recomandări pentru implementarea proiectului de infrastructură de transport, precum și adoptarea unui acord între mediul politic, mediul de afaceri și societatea civilă locală, pentru susținerea construcției autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni”, se arată în comunicatul grupului de inițiativă al campaniei „Moldova vrea autostradă”.

Potrivit sursei citate, la dezbatere se vor analiza avantajele construcției acestui proiect major de transport, precum: Unirea Estului și Vestului țării printr-o autostradă care oferă posibilitatea ralierii la o rețea de infrastructură europeană modernă, fluidizarea traficului, un timp mai scurt pentru a ajunge la destinație, dezvoltarea economică explozivă a regiunii Moldovei, prin extensie a Transilvaniei, întregii Românii și a Republicii Moldova; județele din Moldova vor reintra în circuitul dinamicii economiei naționale și europene, iar sectorul turismului, investițiilor și exporturilor vor crește exponențial.

Comunicatul de presă a fost publicat de cityzen.ro


Nici un raspuns pentru "Dezbatere pe tema realizării autostrăzii Iași – Tg Mureș"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML