Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Dezbatere ieri (10 august) la Iaşi pe tema autostrăzii. Ce e de făcut, întreabă organizatorii. Fără proteste de stradă, evident paşnice, proiectul nu se va urni

Pe 10 august, de la ora 18.00, la Hotelul Astoria a fost programată o dezbatere pe tema autostrăzii, iniţiată de grupul «Moldova vrea autostradă».

E clar că proiectul a intrat în impas, câtă vreme nici Masterplanul General de Transport nu oferă date clare în privinţa autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş. Avantajele realizării proiectului aproape nici nu mai trebuie amintite: Dezvoltarea economică a Moldovei este principalul argument, câtă vreme regiunea de nord-est este cea mai săracă din Europa.

Ce e de făcut, a fost una dintre întrebările organizatorilor. Este nevoie de presiune asupra politicienilor. Diverşi oameni politici locali au vorbit despre necesitatea construirii autostrăzii.

Una dintre soluţii ar fi demararea unor proteste de stradă, evident paşnice. Este singurul lucru de care se tem politicienii. Chiar dacă iniţial ar fi vorba de acţiuni simbolice, e necesară o reacţie fermă la lipsa de decizie a celor de la Ministerul Transporturilor şi implicit din guvern. Pentru asta, poate n-ar fi rău să se constituie mai întâi o asociaţie, care să poată organiza acţiuni de acest gen.

Vremea dezbaterilor a cam trecut. S-au tot făcut mese rotunde, pătrate şi tot felul de întâlniri la care s-a bătut apa în piuă. A venit şi premierul Ponta la Iaşi (vă amintiţi 23 ianuarie 2015?), a promis că autostrada se face, dar tot nu avem vreo garanţie că proiectul se va urni.

Sursa articolului: jurnalvirtual.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn