Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Despre investitiile in judetul Iasi: “UE apara Iasul in fata Guvernului Ponta”

“Moldova rămâne fără soluţie în lipsa autostrăzii, aeroportul nu e suficient. Autostrada Iaşi – Târgu Mureş era prioritatea nr. 9 pt Guvern, în timp ce Bacău – Paşcani era prioritatea nr. 1. E absurd, dar aşa a gândit Guvernul. Iar acum UE respinge anacronismul, obligând Guvernul să refacă Master Planul General de Transport. Deci UE ţine cu Moldova, Guvernul nu”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. El a explicat apoi care va fi efectul construirii multvisatei autostrăzi: “Dacă facem autostrada nici nu mai am nevoie de alţi bani de la Guvern. Apar câteva 1-2 hale în fiecare comună, se creează locuri de muncă, prinde viaţă economia în zone uitate de Guvern. Asta s-a întâmplat în Ardeal. În Cluj, Arad, Timiş sau Sibiu sunt zeci de localităţi fără şomaj”

“Noi am luptat pentru autostradă, PSD nu a făcut-o.”

“Noi am spus încă de acum 3 luni că România are nevoie în primul rând de autostrada Piteşti – Sibiu, pentru că pe acolo se tranzitează mărfurile de la Constanţa spre Vest, iar al doilea tronson prioritar este al nostru, Iaşi – Târgu Mureş. Guvernul PSD a desenat însă autostrăzi pe câmpie, ceea ce nu rezolva problemele de fond, adică traversarea munţilor. Iar UE confirmă ce spuneam noi. Cum să vii, tu Guvern, să spui că prima prioritate e autostrada Bacău – Paşcani?”.

El pretinde că a pierdut capital politic luptând pentru construirea autostrăzii Est – Vest: “mi-am făcut duşmani peste tot, inclusiv în PNL, susţinând autostrada Iaşi – Târgu Mureş. Norocul meu a fost UE, doar acolo s-a confirmat ce spuneam noi”.

Clujul are de 2 ori mai mulţi bani faţă de Iaşi

“Iaşul are un PIB de 4 miliarde euro, iar Clujul are 8 miliarde cu o populaţie un pic mai mică decât a noastră. Nouă ne trebuie încă 10 fabrici precum Delphi pentru a ajunge din urmă Clujul”, a arătat şeful CJ care este efectul existenţei unor autostrăzi.

Președintele CJ Iași a mai folosit o comparaţie sugestivă: “dacă mergi la ora aceasta în Cluj (ora 20.00 – n.n.) nu vei găsi nici un restaurant liber în timp ce la Iaşi vei găsi în aproape orice locaţie măcar o masă disponibilă. Asta este realitatea, au mai mulţi bani, viaţa e un pic mai frumoasă acolo. Imaginaţi-vă acum hale la Mădârjac, pare SF, dar acolo trebuie să ajungem”.

Înregistrarea emisiunii la care a fost invitat președintele Consiliului Judetean Iași, poate fi urmărită aici

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn