Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Deputatul Costel Alexe susține campania „Moldova vrea autostradă”

“Guvernele care vor neglija construcţia autostrăzii Moldova-Transilvania vor pierde alegerile”, spune deputatul Costel Alexe.

Redăm comunicatul deputatului Costel Alexe:

“Dezvoltarea celei mai sărace regiuni a României şi a Uniunii Europene are astăzi o singură salvare care nu tine nici de contextul politic, nici de viitorul nostru în relaţia cu Bruxelles, nici măcar de modul în care Uniunea Europeană va reuşi să facă faţă provocărilor economice. Dezvoltarea Moldovei este perfect condiţionată de realizarea autostrăzii care să traverseze Carpaţii şi care să creeze o legătură definitivă, directă şi rapidă între Est-ul şi Vest-ul României şi între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.
Autostrada Moldova-Transilvania este la fel de urgentă şi prioritară, aşa cum era, în anii 70-80 autostrada care a interconectat cele mai importante porturi ale României de capitala Bucureşti.
Autostrada Moldova-Transilvania a devenit în aceste zile o prioritate pentru publicul din Moldova şi pentru politicieni. Chiar dacă liberalii au susţinut şi promovat acest proiect cu 10 ani în urmă, celelelate partide au început să vorbească despre acest subiect de câteva săptămâni, după alegerile din 16 noiembrie 2014.
În campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din acest an, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a fost singurul care şi-a asumat ca prioritate construcţia autostrăzii Moldova-Transilvania şi punerea sa ca urgenţă de grad 0 pe masa Guvernului. În rest, niciun alt candidat nu s-a arătat interesat sau dispus să promoveze un asemenea proiect de anvergură. Ori acest lucru s-a putut vedea şi prin modul în care voturile de pe traseul viitoarei autostrăzi au mers către Klaus Iohannis, oamenii din aceste judeţe au acordat încredere şi sprijin pentru un candidat care a luat în considerare şi a înţeles cea mai mare nevoie a acestei regiuni.
Meritul PNL Iaşi a fost acela că a adus acest proiect la statutul de miză fundamentală a acestei campanii, demonstrând sincer că, dacă Victor Ponta ar fi câştigat alegerile prezidenţiale, subiectul autostrăzii era unul închis, de vreme ce primul-ministru, ca şef al Executivului, a fost cel care şi-a asumat redactarea master planului general pentru transport.
Un lucru devine categoric de adevărat: Guvernul sau guvernele care vor neglija sau sau se vor opune construirii acestei autostrăzi, vor pierde alegerile, fie că vorbim despre alegeri parlamentare sau locale”.

Sursa articolului:
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/alexe-dezvoltarea-moldovei-este-perfect-conditionata-de-realizarea-autostrazii–82386.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn