Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Deputatul Anton Dobos: „Greii PSD” au pe constiinta soarta autostrazii Moldova – Transilvania

In contextul in care saptamana aceasta guvernul are termenul limita de trimitere a Master Planului General de Transport catre Comisia Europeana, deputatul Anton Dobos atrage atentia ca acum se decide soarta autostrazii care sa faca legatura Moldovei cu vestul tarii.

„Guvernul va trimite la Comisia Europeana acest master plan, dar soarta autostrazii Ungheni – Iasi – Targu Mures nu este clara. Guvernul a inclus toate autostrazile, dar nu se vor putea finanta toate prin fonduri europene. Daca nu vom benefica acum de fonduri europene pentru autostrada noastra, mai putem relua discutiile pe tema asta abia peste 7 ani. De aceea, cei care conduc acum politic si administrativ sunt in totalitate responsabili de realizarea sau nerealizarea autostrazii”. A

nton Dobos aminteste ca primarul Gheorghe Nichita este coleg de partid cu premierul Victor Ponta si ministrul Transporturilor, Ioan Rus; in plus, este vicepresedinte PSD la nivel national si coordonator pe Moldova. „Ei vor avea pe constiinta soarta autostrazii. Daca se va realiza in urmatorii ani, inseamna ca au facut ceea ce trebuie, iar daca nu se va realiza, ei vor fi cei responsabili de condamnarea Iasului si a Moldovei la subdezvoltare pentru urmatorii zece ani. Mi se pare ca primarul Nichita a tratat prea usor acest subiect si nu s-a zbatut suficient pentru Iasi in acest moment crucial pentru stabilirea planului de constructii autostrazi. Teoretic, el ar trebui sa aiba o influenta mare la nivelul conducerii partidului”.

Deputatul mai aminteste ca liberalii ieseni au fost foarte activi in promovarea acestui proiect, dar decizia a apartinut doar celor de la PSD. „Noi, ce de la PNL, am facut tot ceea ce se putea, de la declaratii politice, participarea la reuniuni, adoptarea unei rezolutii de sprijin la nivelul national al PNL pana la sustinerea in plenul Parlamentului de amendamente concrete la bugetul statului pentru alocarea de fonduri in vederea inceperii studiilor necesare. Din pacate, toate au fost respinse de PSD si acum toata Moldova depinde doar de capacitatea celor de la PSD de a realiza acest proiect. As vrea sa cred ca se va construi autostrada in urmatorii ani, dar, la cum stau lucrurile acum, am mari dubii ca se va intampla”, a mai declarat deputatul.

Materialul a fost publicat de Ziarul de Iași

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn