De ce n-are Iasul autostrada

Postat pe 2 iunie 2015

Masterplanul de transport al Romaniei, realizat de o consiliera de imagine a ministrului Transportului. Si, parca nu ar fi fost de ajuns faptul ca un document de o importanta strategica a ajuns in coordonarea unei consiliere, aceasta nici macar nu avea studii de specialitate, ci provenea dintr-un cu totul alt domeniu: mass-media.

Daniela Berinde, fosta prezentatoare TV, a fost pentru cateva luni consiliera de imagine a lui Ioan Rus si, din aceasta postura, a primit si functia de sef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al Romaniei.

otrivit Centrului de Investigatii Media, Daniela Berinde conduce o echipa formata din doi ingineri si patru economisti. Masterplanul reprezinta de fapt strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania pentru perioada 2014-2020, pentru implementarea lui – proiectarea si constructia efectiva de autostrazi si cai ferate – fiind estimat un buget total de aproximativ 17 miliarde de euro.

Ajuns deja la cea de-a cincea varianta, masterplanul urmeaza sa fie discutat in aceasta saptamana la Bruxelles pentru a doua oara de oficialii Comisiei Europene. In cele 5 variante existe ale masterplanului, Iasul fie a fost omis de pe harta autostrazilor, rezervandu-i-se doar sosele expres, fie a fost trecut pe opozitie inferioara pe lista prioritatilor.

Articolul a fost difuzat de Tele M.


Nici un raspuns pentru "De ce n-are Iasul autostrada"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML