Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

De ce n-are Iasul autostrada

Masterplanul de transport al Romaniei, realizat de o consiliera de imagine a ministrului Transportului. Si, parca nu ar fi fost de ajuns faptul ca un document de o importanta strategica a ajuns in coordonarea unei consiliere, aceasta nici macar nu avea studii de specialitate, ci provenea dintr-un cu totul alt domeniu: mass-media.

Daniela Berinde, fosta prezentatoare TV, a fost pentru cateva luni consiliera de imagine a lui Ioan Rus si, din aceasta postura, a primit si functia de sef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al Romaniei.

otrivit Centrului de Investigatii Media, Daniela Berinde conduce o echipa formata din doi ingineri si patru economisti. Masterplanul reprezinta de fapt strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania pentru perioada 2014-2020, pentru implementarea lui – proiectarea si constructia efectiva de autostrazi si cai ferate – fiind estimat un buget total de aproximativ 17 miliarde de euro.

Ajuns deja la cea de-a cincea varianta, masterplanul urmeaza sa fie discutat in aceasta saptamana la Bruxelles pentru a doua oara de oficialii Comisiei Europene. In cele 5 variante existe ale masterplanului, Iasul fie a fost omis de pe harta autostrazilor, rezervandu-i-se doar sosele expres, fie a fost trecut pe opozitie inferioara pe lista prioritatilor.

Articolul a fost difuzat de Tele M.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn