Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Cristian Adomnitei face primul pas catre Autostrada Est – Vest

Un prim pas concret pentru construirea autostrazii Iasi – Targu Mures. Presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, i-a invitat joi, la Piatra Neamt, pe toti presedintii de consilii judetene din Moldova, ministrul dar si pe unii fosti ministri ai Transporturilor.
Invitat in platoul emisiunii “Linia intai” de aseara, presedintele Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei, a punctat din nou de ce autostrada Iasi – Targu Mures este importanta pentru ieseni.
“Daca vrem sa avem locuri de munca la noi acasa, daca vrem ca ai nostri tineri sa nu mai viseze cum termina scoala sa fuga mai repede la prietenii lor in Italia sau in Anglia, trebuie sa aiba loc de munca aici. Si un loc de munca pe cat mai bine platit pe masura pregatirii sale. Ca sa ai mai multe locuri de munca trebuie sa ai mai multe fabrici, mai multe firme. Ca sa ai mai multe firme aici trebuie ca investitorii, cei care investesc banii pentru a face acele firme trebuie sa aiba garantia ca produsele firmelor lor ajung repede si la un cost cat mai mic logistic inspre clientii unde ei vand, inspre vestul Europei”, a spus Cristian Adomnitei, presedinte CJ Iasi.
El a luat initiativa si a invitat joi pe toti presedintii de consilii judetene din Moldova. Intalnirea va avea loc la Piatra Neamt.
“Intr-un loc neutru politic, intr-un loc pe care-l gasim la mijloc, la Piatra Neamt, am invitat pe toti oamenii politici din Moldova si nu doar, si companiile, care cred ca e bine ca Moldova sa aiba autostrada. Invitatia am facut-o pentru ca cineva trebuia sa faca primul pas, dar nu sunt eu parintele proiectului, proiectul acela e prea mare pentru vreun om din Moldova. El trebuie asumat in schimb de cat mai multa lume, pentru ca cineva trebuia sa faca primul pas sa spuna haideti sa ne intalnim intr-un loc, intr-o anumita data, atunci am considerat ca eu trebuia sa fac acest pas”, a completat Cristian Adomnitei.
La intalnirea de la Piatra Neamt, pe langa presedintii de consilii judetene din cele 6 judete ale Moldovei, ar trebui sa vina si primarii de orase, parlamentarii din Moldova, reprezentanti din Ministerul Transporturilor si Ministerul Fondurilor Europene, fosti ministri, dar si pe reprezentantii firtmei care au realizat MasterPlanul de Transport.
In acesta deocamdata nu exista autostrada Iasi – Targu Mures, insa proiectul mai poate fi modificat. Daca va exista si dorinta pentru asta.

Sursa articolului: http://stiri.telem.ro/stiri/cristian-adomnitei-face-primul-pas-catre-autostrada-est-vest-video–7973.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn