Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Comunicat de presă. Campania de inițiativă civică “Moldova vrea autostradă”

Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași
Proiect: Campania de interes public „Moldova vrea Autostradă”

Comunicat de presă. Campania de inițiativă civică “Moldova vrea autostradă”

În ziua de luni, 24 noiembrie, Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași a trimis o scrisoare către Comisarul European pentru Politici Regionale prin care a reiterat rugămintea privind modificarea Master Planului General de Transport.

Acest demers face parte din campania de conștientizare asupra importanței construcției autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni. Singura soluție pentru a-i obliga pe politicieni să decidă asupra începerii lucrărilor este crearea unei presiuni publice: „Trebuie ca ieșenii să conștientizeze că fără autostradă rămânem săraci, doar astfel oamenii vor presa politicienii să le ofere șansa deschiderii reale spre vestul țării”.

Prin scrisoarea semnată de Domnul Marius Alexa, Președinte al Asociației pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași, s-a făcut un apel la Doamna Comisar European pentru Politici Europene Corina Crețu de a solicita Guvernului să reia în vedere necesitatea realizării autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni, aceasta însemnând liantul care ar facilita apropierea Moldovei de restul țării și al Europei.

De asemenea, în scrisoare s-a prezentat justificarea realizării autostrăzii spre vest și reintroducerea județelor din Moldova în circuitul dinamicii economicii, aceasta fiind prioritară pentru politicile regionale de dezvoltare echilibrată ale Uniunii Europene. Astfel, s-a făcut un apel la Doamna Comisar European pentru Politici Regionale ca să creeze condițiile necesare finanțării de la Uniunea Europeană pentru ca realizarea autostrăzii spre vest să fie posibilă.

Ca stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să-i creeze Republicii Moldova toate facilitățile posibile de integrare economică, iar transportul și schimburile economice vor fi stimulate de construcția Autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni.

Această inițiativă face parte din campania civică apolitică și advocacy „Moldova vrea Autostradă”, proiect coordonat de Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași care și-a propus să acționeze ca o platformă de sprijinire a tinerilor întreprinzători din România care doresc să realizeze proiecte urmărind dezvoltarea economiei și societății românești.

Beneficiile construcției acestei autostrăzi care ar lega regiunea de Est a Uniunii Europene de regiunea de Vest, cu tranzitul prin România, ar implica o creștere cu 30% a turismului și a locurilor de muncă și o majorare cu 30% a exporturilor. Autostrada Târgu Mureș-Ungheni ar însemna o îmbunătățire exponențială de 60% a rețelei de transporturi a României.

Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași
Președinte Marius Alexa

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn