Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Comisia Europeana aloca Romaniei inca 262 de milioane de euro pentru constructia de autostrazi

Comisia Europeana a hotarat sa acopere costurile de constructie a doua tronsoane de autostrada din Romania, finantate initial de statul roman prin imprumuturi bancare, a informat, joi, Reprezentanta CE la Bucuresti. Prin decizia semnata de comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, 262 milioane de euro au fost alocati din Fondul de coeziune pentru aceste proiecte.

Aceasta decizie, luata in 18 noiembrie, ridica nivelul contributiei Comisiei Europene la construirea acestor autostrazi la 439 milioane de euro.

Autostrada Arad-Timisoara si varianta de ocolire a municipiului Constanta la nivel de autostrada au fost date in folosinta in 2011 si, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeana si cu imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii si, respectiv, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Pentru informatii suplimentare accesati: http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-18617478-comisia-europeana-aloca-romaniei-inca-262-milioane-euro-pentru-constructia-autostrazi.htm

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn