Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Clarificări absolut necesare privind Misiunea Economică la EXPO Milano

Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est şi Arhipelago, organizează o Misiune Economică la EXPO Milano în perioada 9-13 iunie. Evenimentul are ca scop promovarea regiunii de Nord-Est a României la Expoziţia Mondială. Marius Alexa, iniţiatorul misiunii, va prezintă ce îşi propune să facă la EXPO Milano împreună cu reprezentanţii şi companiile din judeţele Moldovei.

REP: În contextul în care în mass-media apar din ce în ce mai multe informaţii referitoare la EXPO Milano, care este stadiul proiectului dumneavoastră?

Marius Alexa: Într-adevăr, de cand s-a dat startul Expoziţiei Mondiale din Milano, la 1 mai, numărul de ştiri din presă pur şi simplu a explodat cu informaţii privind pavilioanele ţărilor participante, evenimentele organizate acolo cât şi despre vizitele unor personalităţi internaţionale. Chiar şi preşedintele României dl. Klaus Iohannnis a fost la pavilionul României săptămâna trecută şi a urat succes participanţilor. În ceea ce priveşte proiectul nostru, suntem pe ultima sută de metri cu organizarea, rămânând mai puţin de o lună până când regiunea noastră va fi prezentă la EXPO. Am colaborat foarte bine atât cu administraţia publică din regiune cât şi cu mediul privat pentru ca Moldova să fie cât mai demn şi frumos promovată în Italia. Suntem încrezători că roadele acestor acţiuni se vor vedea în evoluţia şi dezvoltarea regiunii din următorii ani.

REP: Având în vedere că s-a creat o confuzie privind participarea firmelor locale la EXPO Milano invitate în două proiecte locale asemănătoare, puteţi să ne explicaţi diferenţa dintre ele?

Marius Alexa: Trebuie să clarificăm acest aspect pentru ca cei interesaţi să nu cadă pradă suprapunerilor existente. Prima iniţiativă este cea regională în care coloana vertebrală a fost formată de un consorţiu larg, regional cu primarii, consilii judeţene, firme reprezentative şi actori relevanţi regionali, cel de-al doilea proiect a fost anunţat de Consiliul Judeţean din Iaşi dar de a cărui soartă certă nu ştim nimic acum în acest context delicat. În acest moment, proiectul nostru este singurul activ în această zonă. Acum, oricine îsi propune să organizeze un eveniment asemănător va întâmpina numeroase probleme de ordin logistic. Echipa noastră, împreună cu partenerii a demarat acţiunile de organizare din timp, încă de anul trecut, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de obstacole şi face posibilă participa la acest eveniment cu costuri mici. Este o şansă de a cunoaşte în 3 zile ce au mai interesant şi mai bun cele 150 de ţări participante, practic tot mapamondul şi-a dat întâlnire la EXPO Milano.

REP: Cum pot companiile ieşene să participe la EXPO? Mai sunt locuri în delegatie?

Marius Alexa: Orice companie interesată să profite de această oportunitate unică este invitată sa intre pe pagina oficială a evenimentului http://www.afaceri.ro/invest-in-north-east-romania-expo-milano-2015/ şi să se înscrie în formularul special creat. Ulterior, va fi contactat de către un consultant specializat care îi va da toate informaţiile necesare despre activităţi, program, contactele de afaceri potenţiale cât şi aspectele legate de costuri. Pe această cale, vreau să mulţumesc TAROM pentru sprijinul acordat şi să invit toate companiile din nord-estul României să depăşească graniţele în identificarea de noi clienţi, contacte şi soluţii pentru business-ul propriu. Vizunile de dezvoltare se şlefuiesc atunci când vedem ce are mai frumos planeta în 2015.

Observație: Interviul a fost preluat din Ziarul de Iași.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn