Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

„Cerem modificarea, în regim de urgenţă, a masterplanului pentru transport.”

Întâlnirea liderilor politici şi administrativi din Molova pentru susţinerea proiectului autostrăzii s-a amânat. Aceasta ar fi trebuit să aibă loc mâine, dar s-a decis ca ea să se desfăşoare în cursul săptămânii viitoare. „Pe aceeaşi problemă era şi o întâlnire a comisiei parlamentare de transporturi, tot joi. Ei urmau să se întâlnească la ora 12, noi la 10. Ne potenţam reciproc. Şedinţa comisiei a fost însă amânată pe săptămâna viitoare, aşa că am hotărât să amânăm şi întâlnirea noastră. Avem un mesaj de transmis, iar el trebuie să fie cât mai puternic“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

La întâlnirea regională destinată să determine Guvernul să includă autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş pe lista proiectelor prioritare, finanţabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transporturi 2014-2020 al UE, vor participa preşedinţii de consilii judeţene din Moldova, primarii municipiilor reşedinţă de judeţ şi parlamentarii aleşi în colegiile din Moldova.

Senatorul PDL Dumitru Oprea a condamnat ieri lipsa unei decizii ferme a Guvernului în sprijinul proiectului de construire a autostrăzii. Acesta a reamintit că proiectul a reprezentat în repetate rânduri o temă de campanie electorală, fără a fi însă demarate demersuri concrete de realizare a sa. „Cerem modificarea, în regim de urgenţă, a masterplanului pentru transport, astfel încât proiectul Iaşi – Târgu Mureş să devină unul prioritar. Strategia pentru infrastructură trebuie să se bazeze pe proiecţia dezvoltării regiunilor, pe o viziune coerentă. Invocarea traficului redus pe ruta Moldova – Transilvania este doar o formă de a masca incompetenţa şi indiferenţa executivului, care trebuie să conştientizeze că infrastructura stă la baza creşterii economice, şi nu invers“, a precizat Oprea.

Material publicat de Ziarul de Iași.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn