Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Ce spune Adomnitei despre autostrada-corcitura: «Nu segmentul Ungheni-Iasi-Tg Neamt e problema majora, ci traversarea muntilor. Daca guvernul nu e in stare sa faca proiectul, atunci sa plece.»

Şeful PNL Iaşi Cristian Adomniţei susţine că va cere conducerii PNL să nu semneze un acord politic privind infrastructura de transport a României, dacă acesta nu va include realizarea, cu prioritate, a tronsonului de autostradă Tg. Neamţ – Tg. Mureş.

Adomniţei afirmă, într-un comunicat de presă, că guvernul Ponta şi PSD au decis, prin Masterplanul General de Transport (MPGT) că Moldova nu va avea o autostradă care să o lege de Transilvania şi de Europa, acest lucru arătând dispreţul guvernului faţă de regiunea Nord-Est.
„Problema majoră a autostrăzii Moldova – Transilvania nu este segmentul Ungheni – Iaşi -Târgu-Neamţ. Problema majoră, de secole, este traversarea Carpaţilor Orientali dinspre Europa. Realizarea unei autostrăzi care să traverseze Carpaţii este condiţia obligatorie pentru a scoate Moldova din izolare şi sărăcie”, consideră Cristian Adomniţei.
Liberalul a declarat că „dacă guvernul Ponta nu este în stare să facă acest proiect, atunci să plece”.
Adomniţei a anunţat că va cere Biroului Politic Naţional al PNL să ia decizia de a nu semna un acord politic pentru următorii 10 ani privind insfrastructura de transport a României dacă acesta nu va include realizarea, cu prioritate, a tronsonului de autostradă care să traverseze Munţii Carpaţi (Tg. Neamţ – Tg. Mureş).
„De asemenea, cer tuturor parlamentarilor din regiunea Moldovei să nu voteze în Parlament Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind aprobarea MasterPlanului General de Transport al României în forma actuală, care nu include o autostradă care să traverseze Carpaţii Orientali”, mai spune Adomniţei, în acelaşi comunicat.

Sursa articolului: http://www.jurnalvirtual.ro/

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn