Ce spune Adomnitei despre autostrada-corcitura: «Nu segmentul Ungheni-Iasi-Tg Neamt e problema majora, ci traversarea muntilor. Daca guvernul nu e in stare sa faca proiectul, atunci sa plece.»

Postat pe 14 ianuarie 2015

Şeful PNL Iaşi Cristian Adomniţei susţine că va cere conducerii PNL să nu semneze un acord politic privind infrastructura de transport a României, dacă acesta nu va include realizarea, cu prioritate, a tronsonului de autostradă Tg. Neamţ – Tg. Mureş.

Adomniţei afirmă, într-un comunicat de presă, că guvernul Ponta şi PSD au decis, prin Masterplanul General de Transport (MPGT) că Moldova nu va avea o autostradă care să o lege de Transilvania şi de Europa, acest lucru arătând dispreţul guvernului faţă de regiunea Nord-Est.
„Problema majoră a autostrăzii Moldova – Transilvania nu este segmentul Ungheni – Iaşi -Târgu-Neamţ. Problema majoră, de secole, este traversarea Carpaţilor Orientali dinspre Europa. Realizarea unei autostrăzi care să traverseze Carpaţii este condiţia obligatorie pentru a scoate Moldova din izolare şi sărăcie”, consideră Cristian Adomniţei.
Liberalul a declarat că „dacă guvernul Ponta nu este în stare să facă acest proiect, atunci să plece”.
Adomniţei a anunţat că va cere Biroului Politic Naţional al PNL să ia decizia de a nu semna un acord politic pentru următorii 10 ani privind insfrastructura de transport a României dacă acesta nu va include realizarea, cu prioritate, a tronsonului de autostradă care să traverseze Munţii Carpaţi (Tg. Neamţ – Tg. Mureş).
„De asemenea, cer tuturor parlamentarilor din regiunea Moldovei să nu voteze în Parlament Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind aprobarea MasterPlanului General de Transport al României în forma actuală, care nu include o autostradă care să traverseze Carpaţii Orientali”, mai spune Adomniţei, în acelaşi comunicat.

Sursa articolului: http://www.jurnalvirtual.ro/


Nici un raspuns pentru "Ce spune Adomnitei despre autostrada-corcitura: «Nu segmentul Ungheni-Iasi-Tg Neamt e problema majora, ci traversarea muntilor. Daca guvernul nu e in stare sa faca proiectul, atunci sa plece.»"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML