Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Ce drumuri va avea Romania?

Ministerul Transporturilor a propus o noua varianta a MasterPlanului: Romania isi propune 1.300 km de autostrazi. Drumurile Sibiu – Pitesti, Bacau Pascani, Targu Mures – Targu Neamt si Targu Neamt – Iasi – Ungheni vor fi construite in regim de autostrada

Ministerul Transporturilor a prezentat marti ultima varianta a MasterPlanului rutier, documentul care va sta la baza investitiilor in acest sector. Dupa dezbaterea publica a versiunii initiale a documentului au fost propusi 1.301 km de autostrazi (cu 645 km mai mult decat in varianta initiala a MaterPlanului). Acum, in aceasta ultima versiune a MasterPlanului, investitia estimata in sectorul rutier se ridica la 26,48 miliarde euro, din care peste jumatate doar pentru autostrazi.

Dupa dezbaterea publica a fost propusa constructia unor noi sectoare de autostrada, care in forma initiala a MasterPlanului erau propuse la nivel de drum expres:

Noi autostrazi

  • Sibiu – Pitesti va deveni autostrada, dupa ce in varianta anterioara era prevazut drept drum expres.
  • Targu Mures – Targu Neamt va fi construit ca autostrada fazata (adica in prima faza drum expres, imbunatatit ulterior la statutul de autostrada), in loc de drum expres.
  • Targu Neamt – Iasi – Ungheni va fi construit ca autostrada cu 2 benzi pe sens, in loc de drum expres.
  • Bacau – Pascani va fi autostrada cu 2 benzi pe sens, in loc de drum expres.

De asemenea, a fost propusa si o centura in regim de autostrada pentru Bucuresti (al doilea inel de centura), care se lege toate arterele rutiere rapide ce ajung in Capitala.

Noi drumuri expres:

  • Dej – Beclean – Bistrita va fi drum expres, in loc de drum regiotrans.
  • Bucuresti – Alexandria va fi drum expres, in loc de drum regiotrans.
  • Alexandria – Craiova va fi drum expres fazat, in loc de drum regiotrans.

Legatura dintre Aeroportul Henri Coanda si Autostrada 3 Bucuresti – Ploiesti va fi construita ca drum expres, in conditiile in care nu fusese inclus in varianta precedenta a MasterPlanului.

Material publicat de hotnews.ro

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn