Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

BUGET 2015. Pe hârtie, Guvernul este generos cu investiţiile

45 de miliarde de lei pentru investiţii. Aceasta este promisiunea Guvernului pentru anul viitor. O parte din bani vor fi folosiţi pentru construcţia de autostrăzi, reparaţii de drumuri şi modenizarea căilor ferate.

După ce anul acesta s-au zgârcit cu investiţiile, guvernanţii promit că în 2015 vor fi ceva mai generoşi. Aproape 45 de miliarde de lei, cu circa 24% mai mult faţă de anul trecut, ar urma să alimenteze marile şantiere de infrastructură.

Bani în plus s-au pus în buget şi pentru Ministerul Transporturilor, dar şi pentru Secretariatul General al Guvernului, care are în subordine Compania de Autostrăzi. În total, prin cele două entităţi ar urma să fie finanţate 97 de proiecte de infrastructură, printre care autostrăzile Lugoj-Deva, Timişoara-Lugoj şi Arad-Nădlac.

Mai bine de 50 de milioane de euro vor intra în modernizarea celor 80 de kilometri care leagă Craiova de podul de peste Dunăre de la Calafat. Banii vor veni preponderent de la Bruxelles, însă şi statul trebuie să pună partea lui.

Generoşi, promit guvernanţii, vor fi şi cu CFR. Compania va primi bani pentru modernizarea căii ferate care leagă Braşovul de graniţa cu Ungaria.

Pentru detalii suplimentare, vă recomandăm să accesați:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/BUGET+2015+Pe+hartie+Guvernul+este+generos+cu+investitiile

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn