Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Blăjuţ: „Autostrada s-a transformat într-o şmecherie marca Hrebenciuc & Co.”

Deputatul independent a lansat şi un avertisment: ori autostradă, ori proteste extreme din partea ieşenilor!

Discuţiile referitoare la autostrada Iaşi – Tg. Mureş au ajuns la faza acuzaţiilor foarte dure la adresa celor care au blocat proiectul. Într-o declaraţie susţinută ieri, în plenul Parlamentului, deputatul independent Viorel Blăjuţ l-a indicat pe Viorel Hrebenciuc drept principalul vinovat pentru nerespectarea acestei promisiuni electorale a USL.

„Prin blocarea acestui proiect li s-a făcut ieşenilor şi tuturor moldovenilor o nedreptate strigătoare la cer. Dar ea este cu atât mai gravă cu cât conţine toate elementele unei mari înşelătorii. Politicianul din spatele înşelătoriei este astăzi în arest, dar din alte motive. Este vorba de Viorel Hrebenciuc. Acceptată de UE, autostrada Iaşi – Tg. Mureş, care ar fi însemnat o imensă şansă de dezvoltare a Moldovei, şi nu numai, a fost blocată de ambiţia lui Hrebenciuc. Dar şi de legăturile acestui om cu anumiţi politruci din guvern. Prin acest complot, – căci eu consider toată manevra un complot –, proiectul autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş a devenit, peste noapte, în biroul lui Hrebenciuc, proiectul autostrăzii Bacău – Braşov. Deşi acesta din urmă nu avea girul UE, pentru el s-au mai găsit ceva bani în bugetul statului! În acest mod, s-a renunţat la ceva realizabil şi extrem de necesar în favoarea unui şmen local. După ce, ani de zile, guvernanţii, toţi guvernaţii, le-au promis ieşenilor, pentru a le lua voturile, o autostradă, exact când promisiunea avea şanse de realizare, proiectul s-a transformat într-o şmecherie marca Hrebenciuc & Co. Pentru că, prin blocarea acestui proiect, Moldova e din nou condamnată la sărăcie, mi-am permis să lansez, de la tribuna Parlamentului, şi un avertismemt. Cerând guvernanţilor de azi să-şi respecte promisiunile electorale şi să repună proiectul autostrăzii în Master Planul General de Transport, până nu e cu adevărat prea târziu, le-am atras totodată atenţia asupra riscului unor proteste extreme din partea ieşenilor. Ne-am săturat de minciunile guvernanţilor de ieri şi de azi!”, ne-a declarat Blăjuţ.

În opinia deputatului Viorel Blăjuţ, autostrada Iaşi – Tg. Mureş, cu prelungire până la Chişinău, va însemna atât dezoltarea unei regiuni cu mai multe milioane de locuitori, o legătură rapidă a Moldovei cu UE, dar şi o reconectare a Republicii Moldova la lumea civilizată. Recent, chiar Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a afirmat că „România va putea intra în zona euro abia după ce o autostradă va trece Munţii Carpaţi spre Moldova”.

Sursa articolului:
http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/blajut-a-autostrada-s-a-transformat-intr-o-smecherie-marca-hrebenciuc-co-a–82441.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn