Autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni

Postat pe 19 decembrie 2014

Luni deputatul Sorin Iacoban s-a apucat să ceară socoteală Guvernului pentru amânarea la Sfântu Aşteaptă a autostrăzii Est – Vest. “Ţin să vă mulțumesc dumneavoastră, celor 74 de deputați și senatori de diferite coloraturi politice care ați aderat demersului meu inițiat pentru revizuirea master – planului privind infrastructura de transport a României. Evident, obiectul acestei revizuiri îl constitue introducerea, ca prioritate strategică, pentru segmentul de finanţare 2015-2020, a autostrăzii cu denumirea generică Est-Vest sau, aşa cum mai este cunoscută, a autostrăzii Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni. Ceea ce este important de menţionat este faptul că Comisarul European Corina Creţu (…) a avertizat România că Master-planul, elaborat de Ministerul Transporturilor din România, trebuie să respecte priorităţile reţelei TEN-T, în speţă finalizarea la timp a reţelei centrale TEN-T care nu poate fi făcută decât cu bugetarea corespunzătoare şi finalizarea şi a segmentului de autostradă Tg. Mureş- Iaşi- Ungheni.

Domnule Ministru Ioan Rus, avertismentul Comisiei Europene a fost foarte bine particularizat. Nu înţelegem de ce printr-o simplă semnătură de pix aţi ignorant faptul că statul român a negociat timp de 5 ani şi a obţinut dublarea reţelei rutiere TEN-T pe teritoriul naţional pe axa de dezvoltare Est-Vest. Având în vedere acestea, săptămâna trecută, un număr de 71 de parlamentari v-au atras atenţia asupra faptului că ignorarea cu rea credinţă a obligaţiilor asumate de statul român faţă de partenerii europeni, reprezintă un exemplu de lipsă de seriozitate care ar putea să atragă şi eventuale sancţiuni.

Finalizarea reţelei de transport TEN-T nu este doar un obiectiv al celor 75 de parlamentari români ci este un obiectiv al Comisiei Europene. Pe această cale, insistăm asupra obligaţiei de a fi revizuit Master-planul de infrastructură rutieră a României, în sensul includerii şi a segmentului de autostradă Tg. Mureş- Iaşi- Ungheni, în caz contrar, rezervându-mi dreptul de a sesiza Comisia Europeană cu privire la nerespectarea obligaţiilor asumate de statul român faţă de partenerii europeni”.


Nici un raspuns pentru "Autostrada Targu Mures - Iasi - Ungheni"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML