Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Autostrada Targu Mures – Iasi – Ungheni

Luni deputatul Sorin Iacoban s-a apucat să ceară socoteală Guvernului pentru amânarea la Sfântu Aşteaptă a autostrăzii Est – Vest. “Ţin să vă mulțumesc dumneavoastră, celor 74 de deputați și senatori de diferite coloraturi politice care ați aderat demersului meu inițiat pentru revizuirea master – planului privind infrastructura de transport a României. Evident, obiectul acestei revizuiri îl constitue introducerea, ca prioritate strategică, pentru segmentul de finanţare 2015-2020, a autostrăzii cu denumirea generică Est-Vest sau, aşa cum mai este cunoscută, a autostrăzii Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni. Ceea ce este important de menţionat este faptul că Comisarul European Corina Creţu (…) a avertizat România că Master-planul, elaborat de Ministerul Transporturilor din România, trebuie să respecte priorităţile reţelei TEN-T, în speţă finalizarea la timp a reţelei centrale TEN-T care nu poate fi făcută decât cu bugetarea corespunzătoare şi finalizarea şi a segmentului de autostradă Tg. Mureş- Iaşi- Ungheni.

Domnule Ministru Ioan Rus, avertismentul Comisiei Europene a fost foarte bine particularizat. Nu înţelegem de ce printr-o simplă semnătură de pix aţi ignorant faptul că statul român a negociat timp de 5 ani şi a obţinut dublarea reţelei rutiere TEN-T pe teritoriul naţional pe axa de dezvoltare Est-Vest. Având în vedere acestea, săptămâna trecută, un număr de 71 de parlamentari v-au atras atenţia asupra faptului că ignorarea cu rea credinţă a obligaţiilor asumate de statul român faţă de partenerii europeni, reprezintă un exemplu de lipsă de seriozitate care ar putea să atragă şi eventuale sancţiuni.

Finalizarea reţelei de transport TEN-T nu este doar un obiectiv al celor 75 de parlamentari români ci este un obiectiv al Comisiei Europene. Pe această cale, insistăm asupra obligaţiei de a fi revizuit Master-planul de infrastructură rutieră a României, în sensul includerii şi a segmentului de autostradă Tg. Mureş- Iaşi- Ungheni, în caz contrar, rezervându-mi dreptul de a sesiza Comisia Europeană cu privire la nerespectarea obligaţiilor asumate de statul român faţă de partenerii europeni”.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn