Autostrada Sibiu-Piteşti ar putea începe la anul. CNADNR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Și Moldova așteaptă aceleași vești!

Postat pe 19 iunie 2015

“Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, loturile 1 şi 5 (Sibiu-Boiţa şi Curtea de Argeş-Piteşti, n.r.), astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiţii, lucrările efective la autostrada Sibiu – Piteşti ar putea începe în 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac – Constanţa”, a declarat într-un comunicat directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga.

Finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (85%) și bugetul de stat (15%).

CNADNR a anunţat la finele lunii mai că va semna contractul cu asocierea româno-italiană, după ce Curtea de Apel București a respins contestaţia formulată de firmele Romair şi Dongbu (Coreea de Sud).

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a semnat, luni, cu asocierea Spea Ingegneria Europea (Italia) – Tecnic Consulting Engineering România contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, cu o valoare de 29 milioane lei, fără TVA.

Pentru mai multe informaţii vă recomandăm ECONOMICA.net.


Nici un raspuns pentru "Autostrada Sibiu-Piteşti ar putea începe la anul. CNADNR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Și Moldova așteaptă aceleași vești!"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML