Autostrada Moldova – Transilvania

Postat pe 12 decembrie 2014

„Sunt doua obiective foarte importante pentru Iasi, autostrada Moldova-Transilvania si spitalul de urgente”, a spus deputatul PNL Costel Alexe.

„Noi am promis iesenilor, si noi, si cei de la PSD, ca vom face toate demersurile pentru a face lucruri importante pentru Iasi: autostrada si spitalul regional. Dar cred ca nu doar pentru noi, ci pentru toti parlamentarii de Iasi cele doua obiective sunt primordial”.

Iasul va primi bani doar pentru continuarea lucrarilor deja incepute la anumite obiectiev aflate in subordinea Institutului Regional de Oncologie: o sectie de paleatie cu 30 de paturi, un hotel destinat pacientilor care fac radioterapie si nu au nevoie de internare si pentru amenajarea unor incinte.

In schimb, nu se aloca niciun leu pentru inceperea lucrarilor la vreun tronson al autostrazii Iasi-Targu Mures. Insa se dau bani pentru zeci de kilometri din autostrada Orastie-Sibiu, Sebes – Turda, Lugoj – Deva, Nadlac-Arad, Timisoara – Lugoj.

De asemenea, pentru soseaua de centura a Iasului nu este prevazut niciun leu, in schimb vor fi bani pentru frumurile ocolitoare de la Brasov, Constanta si Bucuresti.

In 2015, cheltuielile destinate investitiilor insumeaza 44,8 miliarde lei, cu 8,7 miliarde mai mult ca in anul 2014, reprezentand aproximativ 6.3 % in PIB si o pondere in total cheltuieli bugetare de 18,7 %.

Material publicat de TOPIASI


Nici un raspuns pentru "Autostrada Moldova - Transilvania"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML