Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

„Autostrada Iaşi-Târgu Mureş rămâne vitală pentru Moldova!”

Senatorul Dumitru Oprea consideră că modificarea de urgenţă a Master Planului pentru transport este o obligaţie pe care premierul o are faţă de Moldova.

A fost creată şi o pagină de Facebook numită “Moldova vrea Autostradă”.

Într-o declaraţie politică transmisă Senatului României, marţi, 25 noiembrie 2014, parlamentarul ieşean a arătat că refuzul guvernului PSD de a respecta promisiunea construirii autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş condamnă regiunea la stagnare economică.
În acest context, Dumitru Oprea a atras atenţia că o parte a votului de la prezidenţiale reflectă nemulţumirea ieşenilor faţă de promisiunile populiste ale premierului privind această rută. Totodată, a fost subliniat faptul că strategia pentru infrastructură trebuie să se bazeze pe o viziune coerentă a dezvoltării ţării, iar invocarea lipsei de finanţare şi a traficului redus pe ruta Moldova-Transilvania este doar o formă de a masca incompetenţa şi indiferenţa executivului, care trebuie să conştientizeze că infrastructura stă la baza creşterii economice, şi nu invers.

În finalul intervenţiei sale, Dumitru Oprea i-a cerut premierului Ponta o decizie clară şi rapidă în favoarea autostrăzii din Nord-Estul ţării.

Declaraţia politică a senatorului Dumitru Oprea:

“Domnule Ponta, autostrada Iaşi-Târgu Mureş rămâne vitală pentru Moldova!
Faptul că Moldova este una dintre cele mai sărace regiuni ale României nu mai e un secret pentru nimeni, principala cauză fiind lipsa unei infrastructurii adecvate de transport. Deşi guvernul Ponta a promis, în mod repetat, că va susţine construirea unei autostrăzi între Iaşi şi Târgu Mureş, la fiecare final de campanie electorală a îngropat acest proiect, folosindu-se de scuza lipsei de bani şi a traficului redus din zonă.

Evident, este inutil să mai întrebăm de ce PSD nu a văzut problemele de finanţare a autostrăzii şi în campaniile electorale, ci le invocă doar după alegeri. Oamenii s-au lămurit că sunt minţiţi, iar o parte din votul ieşenilor de la prezidenţiale reflectă acest lucru. Însă, important este ce va face guvernul Ponta de acum încolo, pentru că noi nu vom renunţa la această autostradă.

De aceea, cerem modificarea, în regim de urgenţă, a Master-planului pentru Transport, astfel încât proiectul Iaşi-Târgu Mureş să devină unul prioritar. Strategia pentru infrastructură trebuie să se bazeze pe proiecţia dezvoltării regiunilor, pe o viziune coerentă. Invocarea traficului redus pe ruta Moldova-Transilvania este doar o formă de a masca incompetenţa şi indiferenţa executivului, care trebuie să conştientizeze că infrastructura stă la baza creşterii economice, şi nu invers.
În consecinţă, vă cerem, domnule Ponta, o decizie clară şi rapidă în favoarea autostrăzii spre Nord-Estul ţării”.

Sursa materialului: Ziarul de Iași.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn