Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Autostrada Iasi – Targu Mures, lasata in aer

Autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures a ajuns marul discordiei intre politicieni. Deputatul PMP Petru Movila a cerut sa se stie unde au ajuns documentele initiate de PNL si PSD in care parlamentarii si oameni de afaceri au semnat pentru sustinerea autostrazii.

Social democratii au afirmat ca acele memorii au ajuns imendiat pe masa premierului si a ministrului Transporturilor unde au fost analizate. Totodata si liberalii au dus deindata documentele la Bucuresti.

Deputatul Petru Movila nu crede ca Iasul va avea autostrada, asa cum au promis guvernantii. Mai mult, el ii acuza pe social-democrati ca toate documentele de sustinere a autostrazii Iasi-Targu Mures nu au ajuns la prim-ministru sau ministrul Transporturilor.

“Am initiat un memoriu semnat si de parlamentarii PNL, care a fost depus lui Ponta si lui Antonescu la momentul respectiv si nu avem nici un raspuns. Am semnat un memoriu initiat de PSD prin Gheorghe Nichita, care cred ca nu a fost depus nicaieri, pentru ca daca a fost depus, PSD Iasi ar trebui sa faca public ce a facut cu acel memoriu prin care politicienii, oameni de afaceri, oameni de cultura, au sustinut ca este proiectul cel mai important de care avem nevoie,” a declarat Petru Movila, deputat PMP Iasi.

Deputatul Sorin Iacoban sustine ca s-a ocupat personal ca memoriul initiat de PSD sa ajunga pe masa premierului Victor Ponta si a ministrului de Transport Ioan Rus.

“Imediat ce cei 75 de parlamentari au semnat acel memoriu, impreuna cu doamna deputat Cristina Nichita ne-am deplasat la Guvernul Romaniei la cabinetul prim ministrului acel document, se poate verifica si de asemenea ne-am deplasat la ministerul Transportului la secretariatul domanului ministru Rus, unde l-am depus si am primit numar de inregistrare,” a declarat Sorin Iacoban, deputat PSD Iasi.

Deputatul Petru Movila a mai precizat ca liberalii au mai strans semnaturi pentru autostrada la un eveniment organizat la Piatra Neamt, dar nici de aici nu se stie unde au ajuns documentele.

“Cu parere de rau o spun la fel si de liberali. Si Cristian Adomnitei a initiat un astfel de proiect la Piatra Neamt, un memoriu semnat de politiceni, de oameni din administratie, de oameni de afaceri care nu stim unde s-au depus si acum o intrebare retorica. Au facut acest lucru doar pentru poze?”, a declarat Petru Movila deputat PMP Iasi.

Si deputatul liberal Grigore Craciunescu stie ca acele hartii ar fi fost inaintate comisiei de transport.

“Toti deputatii de Iasi au semnat acele hartii si din cate am inteles eu au fost inaintate…. la comisia de transporturi… la minister… nu stiu,” a declarat Grigore Craciunescu, deputat PNL.

La Iasi a fost prezent astazi si presedintele Partidului Miscarea Populara care a mentionat ca finalizarea autostrazii Ungheni – Iasi – Targu Mures este un proiect foarte important si pentru Republica Moldova.

“E un obiectiv de importanta nationala autostrada Iasi – Targu Mures pentru ca de aici se leaga practic si legatura cu Republica Moldova de Europa”, a declarat Eugen Tomac, presedinte PMP.

Articolul a fost difuzat de Tele M

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn