Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Autostrada Iasi – Targu Mures ar putea fi salvata de Comisia Europeana

Situatia pare una fara iesire, mai ales ca masterplanul general prevedea ca ruta Iasi – Targu Mures sa fie trecuta drept Drum Expres cu posibilitate de finantare in jurul anului 2030

Unul din cele mai mediatizate proiecte ale Iasului din ultimii ani ar putea deveni de tot o himera. Proiectul autostrazii Iasi – Targu Mures nu a mai ajuns sa fie luat in dezbatere la nivel central, iar masterplanul de transport general al Romaniei a fost trimis la Comisia Europeana asa cum a fost adoptat de catre Guvern. Practic, Comisia de Transport din cadrul Camerei Deputatilor, cea care ar fi trebuit sa dezbata propunerile venite din teritoriu pentru modificarea masterplanului nu s-a mai intalnit din cauza unor neintelegeri cu cei din minister.

Situatia pare una fara iesire, mai ales ca masterplanul general prevedea ca ruta Iasi – Targu Mures sa fie trecuta drept drum expres cu posibilitate de finantare in jurul anului 2030. De altfel, parlamentarii ieseni ai opozitiei si-au sustinut din nou cauza si au aratat ca vor discuta la nivel inalt pentru ca proiectul sa nu fie ingropat in sertarele Guvernului. “In privinta proiectelor Moldovei pentru masterplan am sustinut ca acest lucru trebuie discutat si facut cand vom avea un plan comun la toate aceste aspecte pentru ca si parlamentarii sa le sprijine si sa le voteze. Am facut si o solicitare ca Republica Moldova sa introduca in masterplanul lor traseul dinspre Ucraina spre Chisinau si Ungheni, iar apoi sa avem o sustinere din partea sefului Comisiei Europene si a comisarului nostru Corina Cretu sa faca o actiune prin care sa-i determine pe cei din Guvern sa respecte acordul TEN-T si sa treaca autostrada in lista de prioritati”, a spus deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi. Acesta s-a aratat nemultumit si de slaba implicare a colegilor din Parlament pentru sustinerea proiectului.

“Ma intreb ce s-a intamplat cu lista de semnaturi pentru autostrada initiata de liberali si cea a PSD din decembrie. Lista mea de semnaturi din decembrie 2013 a fost depusa la Cabinetul premierului si la fosta conducere a USL din acea vreme cu numar de inregistrare cu tot si nu am primit nici acum vreun raspuns. Atunci PNL si PSD ce au facut cu aceste liste? Au trecut zeci de zile si nu s-a intamplat nimic”, a adaugat Movila. Comisia Europeana a luat in calcul masterplanul de transport, insa a cerut ca acesta sa fie modificat.

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Alte articole

Distribuie

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn