Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

„Autostrada, dar s-o stim si noi”

Sala Mare a Palatului Roznovanu, transformata vineri, 13 februarie 2015, in tribuna pentru laude. Desi sedintele extraordinare a Consiliului Local nu permit dezbaterea altor subiecte decat a celor de pe ordinea de zi, primarul Gheorghe Nichita a incalcat toate regulile si a tinut o lectie de autolauda. Edilul a vorbit despre introducerea autostrazii Iasi-Targu Mures in masterplanul de transport ca despre o izbanda proprie, minimalizand sau chiar reducand la zero eforturile oricarui alt politician.

Desi nu se stie cu ce bani se va construi autostrada fazata Iasi-Targu Mures sau cand, primarul Gheorghe Nichita s-a impaunat astazi cu acest proiect. Si nu oricum, ci a facut un intreg spectacol, discursul fiind tipic pentru personajele lui Caragiale. Cel mai des folosit cuvant al lui Nichita a fost “eu”, dar nu oricum, ci asociat exemplelor de realizari.

“Sunt nevoit sa fac cateva precizari in privinta a ceea ce inseamna autostrada Est-Vest, Moldova-Transilvania, cum vreti sa-i spuneti…”, a spus primarul Gheorghe Nichita.

“Nu este pe ordinea de zi, dle primar”, si-a aratat indignarea consilierul local Marius Danga.

“Stiu, stiu, stiu, stiu”, a adaugat Nichita.

“Presedintele de sedinta tocmai a spus ca nu sunt interpelari pentru ca e sedinta extraordinara. daca vreti sa faceti conferinta de presa…”, a mai spus Danga.

“Am dreptul sa informez Consiliul, iar gestul dv nu face decat sa-mi confirme mie in clipa de fata ca am dreptate. Am constatat cu regret ca unii politicieni au profitat de situatie pentru a lansa acuzatii, sporind si mai mult starea de confuzie si, de ce, viciind demersuriel noastre, care sunt comune. Pentru ca la Bucuresti parlamentarii nostri luptau pentru treaba asta, in timp ce aici, la Iasi, altii faceau dezinformari”, a mai spus Nichita

In timp ce primarul se lauda cu autostrada care va fi, in realitate, pe doua treimi drum expres, un consilier local a incercat sa-i domoleasca avantul explicand ca s-ar putea ca de fapt sa nu avem niciodata autostrada.

“N-au facut decat sa schimbe cuvantul drum expres in autostrada 2 ori 2 sau autostrada fazata, in functie de sector, fara a schimba orizontul de finantare 2030. Stiti de aseamenea foarte bine ca in 2012 reteaua TENT s-a stabilit a se restrange in 2030 de la 20 de coridoare la 9 coridoare, cele interesante pentru noi iesind. Deci daca noi nu le finantam pana in 2020, degeaba scriem masterplanuri ca nu vom mai putea face din fonduri europene”, a spus liderul grupului consilierilor locali PNL Marius Danga.

In ciuda explicatiilor pertinente, reactia lui Gheorghe Nichita a fost una agresiva. Primarul l-a atacat pe consilierul liberal si i-a reprosat ca el nu a fost pe la usile ministerelor pentru a se bate pentru autostrada.

Material difuzat de Tele M

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn