Aplicarea Master Planului de Transport ar putea readuce în ţară un milion de români plecaţi în străinătate

Postat pe 15 iunie 2015

Ministrul se aşteaptă ca în următorii 2-3 ani sute de mii de muncitori români plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă pentru a lucra în infrastructură.

“Ne interesăm să grăbim aceste procese (de a începe construcţia marilor proiecte de infrastructură – n.r.) pentru că avem 3 milioane de oameni care muncesc în Europa. Sute de mii de români plecaţi afară ar putea veni înapoi. În 2-3 ani Master Planul de Transport ar putea aduce 1 milion de oameni în ţară ca să lucreze în construcţii”, a afirmat Rus.

El a adăugat că în luna iunie vor începe lucrările la autostrada Bucureşti-Braşov, pe tronsonul de început al drumului, între intersecţie strada Petricani până la km 3.

“Încep şi lucrările la bucăţica din Bucureşti până la autostradă. Avem un studiu de fezabilitate pe Comarnic-Braşov. Din 5 sectoare sunt 3 unde trebuie refăcut studiul. În rest, putem finanţa de la buget. Pe Ploieşti-Comarnic avem 4 benzi şi o lăsăm pe 2020”, a spus ministrul.

Rus a mai afirmat că până la finele anului viitor se va putea circula pe un nou drum naţional, pe Valea Doftanei, între DN 1 şi DN 1A Câmpina-Săcele.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să accesați ECONOMICA.net


Nici un raspuns pentru "Aplicarea Master Planului de Transport ar putea readuce în ţară un milion de români plecaţi în străinătate"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML