Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Aleșii nemţeni susțin proiectul autostrăzii Moldova – Transilvania

Demersul făcut de liberali pentru includerea în Master Planul de Transport a autostrăzii Moldova-Transilvania și modernizarea DN 15 Bacău – Piatra Neamț, se bucură de suportul consilierilor județeni.

PNL solicită includerea în bugetul anului 2015 a sumelor necesare finanțării acestor două proiecte. Sumele vor fi incluse în capitolele speciale acestor tipuri de proiecte și vor viza: realizare/actualizare SF, realizare/actualizare proiectare și finanțare pentru execuție tehnică. Consilierii județeni PNL Vasile Pruteanu și Gabriel Vișan au susținut în cadrul ședinței CJ de marți, o rezoluție pentru includerea autostrăzii Moldova – Transilvania și modernizarea la patru benzi de circulație a drumului DN 15 pe tronsonul Piatra Neamț – Bacău, în Master Planul General de Transport al României 2014-2020. Demersul a pornit ca urmare a inițiativei deputatului Mugur Cozmanciu, președintele PNL Neamț. „Autostrada pentru Moldova, alături de modernizarea drumurilor trebuie să fie parte a proiectului cu care noi, cei din județul Neamț şi Regiunea de NE, să celebrăm 2018 și cu care să pășim, cu adevărat, într-o Europă în care dezvoltarea regională durabilă să fie reală și construită în jurul principiului de solidaritate și unitate”, a declarat Vasile Pruteanu. Liderul PNL Neamț apreciază unitatea creată în jurul acestor proiecte importante pentru județul Neamț de către aleșii județeni și speră ca acest demers să fie îmbrățișat de toți parlamentarii nemțeni. „Cerem, alături de cetăţenii pe care îi reprezentăm, convocarea de urgență a Comitetului de elaborare și de monitorizare a Master Planului General de Transport în vederea includerii, printre proiectele prioritare ale României pe termen scurt și mediu, a Autostrăzii Moldova – Transilvania și a modernizării tronsonului de drum Bacău – Piatra Neamț. Solicităm ca acest lucru să se întâmple înainte de aprobarea, de către Guvern, a documentului final”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

Pentru mai multe informații, accesați: http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/ale-ii-nemteni-sustin-proiectul-autostrazii-moldova-transilvania–181151.html

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn