SCRISOARE MVA CATRE ACCIONA – APEL LA RESPONSABILITATE SOCIALA CORPORATIVA

Asociatia “Moldova Vrea Autostrada” a transmis, în data de 7 aprilie 2021, o scrisoare catre compania spaniola Acciona, in atentia echipei de top management, prin care atrage atentia asupra intarzierii operatiunilor tehnice specifice pe sectorul montan al autostrazii A8 Tg-Mures-Tg Neamt si solicita urgentarea finalizarii studiilor geo-tehnice necesare etapei de proiectare.

Asociatia considera ca progresele facute in teren in ultimele 2 saptamani nu sunt de natura a garanta finalizarea cu succes a contractului, precum si incadrarea in termenul contractual stabilit pentru data de 7 august 2021 si solicita expres companiei spaniole alocarea resurselor necesare acestui contract. Printre argumentele sale, Asociatia “Moldova Vrea Autostrada” face apel la conceptul de responsabilitate sociala corporativa si la faptul ca o companie ca Acciona, care deruleaza in Romania afaceri de peste 16.5 milioane de euro, trebuie sa recunoasca datoria morala pe care o are fata de comunitatea in care isi desfasoara activitatea, respectandu-si angajamentele contractuale cu autoritatile romane, in termenii de calitate si de timp asumati.

Asociatia “Moldova Vrea Autostrada” isi va continua misiunea de monitorizare a proiectelor majore de infrastructura rutiera din regiunea Nord-Est si isi rezerva dreptul ca, in masura in care va constatata in continuare intarzieri fata de programul stabilit, sa procedeze si la alte actiuni care sa atraga atentia asupra acestor lucruri.