Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Răspunsul MVA față de aderarea d-lui Adrian Covasnianu la USR

Moldova Vrea Autostrada

MVA este o rezervă de expertiză și oameni de calitate
Urmare a declarației dlui Adrian Covăsnianu de aderare la USR, Asociația Moldova Vrea Autostradă face următoarele precizări:
Adriana Covăsnianu este unul dintre specialiștii de necontestat în infrastructură, care sprijină dezvoltarea Moldovei prin infrastructură în general și proiectul A8 în special, cu toată forța lui, fapt dovedit de-a lungul anilor, atât în timpul în care a fost vicepreședinte al asociației noastre, cât și în perioada de mandat ca și consilier onorific la Ministerul Transporturilor, din partea societății civile.
Considerăm că exact pentru valoarea lui profesională și umană a fost cooptat ca Secretar de Stat în echipa actualului Ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.
De la momentul cooptării lui Adrian Covăsnianu în echipa de la minister, am perceput această mișcare ca una care să fie atât de favorabilă impulsionării proiectului A8, încât noi am făcut sacrificiul de a-l lăsa înafara organizației iar el acela de a face o dificilă navetă între București și familia rămasă la Iași.
Din ianuarie 2021, am acceptat demisia lui Adrian Covăsnianu din funcția de vicepreședinte și membru în Consiliu Director MVA, pentru ca el să fie liber să se implice în noua sa funcție și organizația să-și respecte caracterul civic și apolitic.
Am acceptat aceasta deoarece suntem conștienți că specialiștii ca el, odată ajunși în posturi cheie, pot face o muncă foarte utilă, că am vrea sa fie prețuit atât în minister, cât și în partidul în care a întrat, după valoarea lui ca profesionist și că ideal ar fi ca oameni care ies din funcții de conducere din ONG-uri și sunt experți de necontestat într-un domeniu sa accepte un post de mare răspundere, în care sa poată pune mai bine în valoare ceea ce știu.
Doar rămânerea și în zona politica și în cea civică este condamnabilă, nu și intenția de a oferi întreaga experientă profesională în locul în care ea poate fi fructificată. Orice persoană poate și are dreptul să fie membru al unui partid sau să ocupe o funcție, odată ce nu mai are un rol de decizie într-un ONG civic.
Ii dorim lui Adrian Covasnianu succes și avem încredere că utilitatea muncii făcută de el va arăta că a meritat să îl susținem să treacă la un alt nivel al implicării.
În ceea ce privește MVA, noi rămânem o organizație apolitică, civica, în conducerea căreia conform statului nu pot accede persoane cu funcții politice, dar care, pentru că are o rezervă de oameni activi, implicați și cu experiență pe domeniul infrastructurii poate oricând să promoveze o persoană competentă pentru o funcție onorifică relevantă pentru scopul pe care ni l-am fixat.

Consiliul Director “Moldova Vrea Autostradă”

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn