Share on whatsapp
Share on facebook
Share on linkedin

Apel la calm și rațiune – Autostrada A8 rămâne obiectivul primordial al Moldovei

Asociația “Moldova Vrea Autostradă” face un apel la calm și rațiune în ceea ce privește recentele dispute din spațiul public pe tema implicării politice și cu scop personal a domnului Cătălin Urtoi, propus de Asociațiile ieșene “Împreună pentru A8” (IptA8) și “Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” (MDM) pentru postul de consilier onorific al Ministrului Transporturilor.

Punctul de vedere al Asociației noastre este ca focusul principal al tuturor celor interesați de dezvoltarea infrastructurii rutiere mari din zona Moldovei trebuie sa ramana construirea Autostrăzii Unirii Tg-Mureş – Iaşi – Ungheni (A8) într-un termen cât mai scurt, iar energia si timpul fiecăruia trebuie să fie direcționate către acest scop primordial asigurării de dezvoltare și bunăstare socială pentru locuitorii regiunii Nord-Est. 

Nu dorim să comentăm în niciun fel și nici nu suntem interesați de aspectele si problemele interne ale unor organizații care altfel trebuie să își asume erorile de selecţie şi modul de comunicare publică. Asociația MVA nu susține niciuna dintre părțile implicate în aceste dispute care nu servesc nici organizațiilor civice militante pentru autostrăzi, nici construirii de autostrăzi în regiunea Moldovei (în mod special Autostrazii A8, cu rol major in dezvoltarea socio-economica a zonei). Mai mult, considerăm că discuțiile neprincipiale și în afara scopului din cadrul ședințelor de progres organizate de CNAIR nu ajută, ci din contra, sunt consumatoare de timp preţios şi contraproductive pentru scopul acestor întâlniri.

În ceea ce ne privește, susținem în continuare orice demers benefic apolitic pentru ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate și urmărite consecvent in cei 8 ani de activitate, astfel incat în 2026 sa avem finalizate tronsoanele A7 şi A8 cuprinse în PNRR, respectiv asigurarea finanțării și execuția completă a Autostrăzii Unirii.

Consiliul Director al Asociaţiei “Moldova Vrea Autostradă”

lei10,00 lei20,00 lei50,00 lei100,00
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn