Strategia post-decembristă de dezvoltare a infrastructurii constituie una dintre cauzele care stau la baza discrepanțelor economice dintre regiunile istorice ale României. Moldova alături de Oltenia sunt singurele regiuni ale țării unde nu există autostrăzi. Mai mult, proiectul de fezabilitate pentru autostrada care ar urma să lege Moldova de Transilvania, Iași – Târgu Mureș, ar urma să fie implementat de-abia după anul 2020.

O parte a vinei pentru această situație o purtăm și noi, locuitorii din regiunea Moldovei, deoarece nu am putut sau nu am știut cum să fim activi civic pentru a cere autorităților centrale și parlamentarilor din cele opt județe ale regiunii, să ia în serios nevoia de a conecta Moldova la circuitul infrastructural european.

Facem un apel la cetățenii României aflați la muncă sau la studiu în străinătate, în special la cei din zona Moldovei, să ne ajute în demersul nostru civic de a determina decidenții politici să grăbească demararea proiectului pentru autostrada Iași – Târgu Mureș. De ce românii aflați peste hotare? În primul rând pentru că atunci când se întorc acasă doresc să simtă că încă se află în Europa, că drumurile și șoselele nu te fac să te simți ca într-o țară subdezvoltată. Apoi pentru a arăta că și cetățenii români de peste hotare se alătură celor rămași în țară și susțin deja inițiativa “Moldova Vrea Autostradă”. Cum? Faceți o fotografie în care să apăreți dumnevoastră, eventual alături de familie sau de prieteni, în fața plăcuței cu localitatea din străinătate unde locuiți momentan, având în mână o pancardă improvizată cu mesajul “Moldova Vrea Autostradă”. Trimiteți-ne apoi un mesaj privat pe pagina noastră de Facebook sau un email la adresa contact@moldovavreaautostrada.ro, care să conțină fotografia. Toate fotografiile primite le vom publica pe pagina de Facebook a campaniei. Să arătăm autorităților politice că Moldova are nevoie și vrea autostradă!