Fenechiu şi cei 4.000 de kilometri de autostradă. Cum arată proiectul care ar scumpi litrul de benzină cu 10 eurocenţi

Postat pe 30 octombrie 2013

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a scos din sertar un proiect privind construirea unei reţele de autostrăzi în România similară cu cea a Ungariei. Proiectul prevede accizarea suplimentară a carburanţilor începând cu 2014.

Declaraţia recentă a premierului Victor Ponta, potrivit căreia “analizează” creşterea preţului carburanţilor cu aproximativ 50 de bani a stârnit discuţii aprinse. Reacţiile negative sunt generate de faptul că Guvernul ia în calcul taxarea suplimentară a şoferilor pentru construirea unei reţele de autostrăzi, înainte de a fi epuizat resursele bugetului de stat sau cele disponibile prin fondurile nerambursabile ale Uniunii Europene.
Potrivit proiectului adus de Relu Fenechiu în Parlament, în calitate de deputat PNL, s-ar putea construi 4.016 kilometri de autostradă în România până în 2027 prin scumpirea carburanţilor cu 10 eurocenţi începând cu 2014 şi prin taxarea, suplimentar, a traficului greu per kilometru parcurs pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Mai multe informații, aici: http://m.adevarul.ro/locale/iasi/fenechiu-autostrada-1_5270d2d5c7b855ff56982173/index.html


Nici un raspuns pentru "Fenechiu şi cei 4.000 de kilometri de autostradă. Cum arată proiectul care ar scumpi litrul de benzină cu 10 eurocenţi"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML