Proiectele Iasului raman fara finantare

Postat pe 19 decembrie 2014

Zeci de amendamente la buget aduse de parlamentarii ieşeni au fost respinse la nivelul comisiilor de specialitate ale legislativului * deşi toţi au solicitat aceleaşi lucruri, fiecare grup parlamentar a mers de unul singur

Legea bugetului de stat pe anul 2015 va fi supusă astăzi aprobării plenului Parlamentului. Pe parcursul săptămânii, deputaţii şi senatorii ieşeni au adus zeci de amendamente la proiect, dar fără succes. În ciuda faptului că toţi parlamentarii ieşeni au solicitat aceleaşi lucruri, cu excepţia situaţiilor particulare din colegii uninominale, ei nu au fost în stare să dea un semn de unitate în susţinerea amendamentelor. Astfel, toate propunerile care vizau acelaşi aspecte au fost respinse pe bandă rulantă.

Fără bani pentru autostradă

Liberalii ieşeni au preferat să solicite nici mai mult, nici mai puţin decât 5,6 miliarde euro pentru autostrada Iaşi – Tg Mureş, în sensul refacerii studiului de fezabilitate şi iniţierea lucrărilor efective. Amendamentul a fost susţinut de întreg grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor. Aleşii au adus o serie de argumente socio-economice în susţinerea amendamentului, dar au identificat o sursă de finanţare – bugetul Secretariatului General al Guvernului – care a fost respinsă prin votul majoritar al comisiilor pe motiv că „nu este sustenabilă”. Un amendament pentru autostradă a fost înaintat şi de doi senatori UDMR care au propus, fără succes, alocarea a 10 milioane lei pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Neamţ – Târgu Mureş.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să accesați:
http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/politica/proiecte-iasului-raman-fara-finantare–185033.html


Nici un raspuns pentru "Proiectele Iasului raman fara finantare "


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML