Prezentarea Master Planului General de Transport (MPGT) și a strategiei de implementare în cadrul comisiilor de specialitate de la Camera Deputaților și Senat

Postat pe 15 mai 2015

Ministrul Transporturilor a prezentat săptămâna aceasta, stadiul final al Master Planului General de Transport (MPGT) și strategia de implementare a acestuia, în fața Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților și a Comisiei pentru Transporturi și Energie din Senat.

Ioan Rus a precizat ca definitivarea Master Planului General de Transport a fost un proces laborios, în elaborarea căruia au fost respectate toate criteriile solicitate de Comisia Europeană:

“Am pus să se reverifice tot, o dată și încă o dată, să nu avem vreo scăpare în analiza științifică și să rămână undeva un acroș care să permită Comisiei Europene să nu ne aprobe acest document. S-a verificat și răsverificat, s-a lucrat tot timpul la treaba aceasta. În ceeea ce privește fondurile europene, am ajuns anul trecut la 58% absorbție la Ministerul Transporturilor, pentru perioada 2007-2014. Avem o problemă extrem de mare: să aducem într-un singur an de la 58% la 100%. Spun simplu și e responsabilitatea noastră ca Guvern: am respectat criteriile Uniunii Europene, iar demonstrația acestui fapt va fi aprobarea documentului. Respectând aceste criterii, am facut ceva ce Europa ne-a cerut și interesul național ne-a dictat”, a arătat Ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor și-a exprimat speranța ca la finele lunii mai — începutul lunii iunie, Master Planul General de Transport să fie aprobat de Comisia Europeană.

Comunicatul de presă a fost preluat de pe site-ul Ministerului Transporturilor.


Nici un raspuns pentru "Prezentarea Master Planului General de Transport (MPGT) și a strategiei de implementare în cadrul comisiilor de specialitate de la Camera Deputaților și Senat"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML