Fostul ministru al transporturilor Alexandru Nazare a primit titlul de membru de onoare al asociației Moldova Vrea Autostradă

Postat pe 2 ianuarie 2019

2 ianuarie 2019, Iași

Comunicat de presă

Miercuri, 2 ianuarie 2019, președintele Asociației Moldova Vrea Autostradă dl. Marius Alexa a conferit domnului Alexandru Nazare titlul de ”Membru de onoare al asociației Moldova Vrea Autostradă”, pentru contribuția adusă la includerea traseului autostrăzii Tg. Mures – Iași în rețeaua TEN-T a Uniunii Europene și pentru activitatea desfășurată ca secretar de stat și ulterior ministru al transporturilor din România.

Dl. Alexandru Nazare s-a născut 25 iunie 1980, în Onești. Și-a luat licența în științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative. În perioada 2002-2004 a studiat relații internaționale, afaceri Europene și teorie politică la Berlin, la European College of Liberal Arts.

Dl Alexandru Nazare și-a început cariera în adminitrație în 2005, fiind consilier al ministrului integrării europene în perioada premergătoare aderării României la Uniunea Europeană. Din 2007 a devenit consilier la Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European. Ca membru al Parlamentului European a activat în Comisia pentru Bugete și în Comisia pentru Afaceri Externe. În octombrie 2009 a fost numit subsecretar de stat la Departamentul pentru Afaceri Europene, având în responsabilitate reprezentarea României în dialogul cu instituțiile europene. Din aprilie 2010 a devenit secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, coordonator al Autorității de Certificare și Plată și al Oficiul de Plăți și Contractare Phare, precum și al departamentului de fiscalitate.

În perioada noiembrie 2010 – ianuarie 2012 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. A avut atribuții de negociator-șef din partea Ministerului pentru misiunile comune de evaluare cu instituțiile financiare internaționale și monitorizare a proiectelor cu finanțare externă.

A fost ministru al transporturilor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu (9 februarie – 27 aprilie 2012). În această perioadă a fost aprobată de Consiliul Miniștrilor Transporturilor noua rețea TEN-T. A fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și în Ministerul Finanțelor Publice în perioada 2010 – 2012. Ca deputat a fost membru în Comisia pentru Transporturi și în Comisia pentru Afaceri Europene. A obținut aprobarea finanțării de către Comisia Europeană a unor proiecte de reabilitare a sistemului feroviar în valoare de 800 de milioane de euro și a licitat tronsoane de autostradă finanțate cu fonduri europene, în valoare de 850 de milioane de euro.

“Este a doilea titlu oferit de Asociația Moldova Vrea Autostradă (MVA) după ce în iunie 2018 dl. Radu Crăciun membru board-ul BCR a devenit primul membru onoorific. MVA recompensează prin recunoștere publică personalitățile care aduc servicii deosebite în promovarea obictivelor Asociației.” a declarat Marius Alexa președinte Moldova Vrea Autostradă.

Misiunea asociației independente și apolitice Moldova Vrea Autostradă este de genera un curent de opinie favorabil, de a determina și capacita autoritățile statului român și clasa politică pentru a dezvolta un sistem de autostrăzi în regiunea istorică Moldova prin activități de monitorizare, analiză, lobby, advocacy, proiecte de comunicare.

Președinte Moldova Vrea Autostradă
Marius Alexa


Nici un raspuns pentru "Fostul ministru al transporturilor Alexandru Nazare a primit titlul de membru de onoare al asociației Moldova Vrea Autostradă"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML