Postat pe 8 decembrie 2014

Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași
Proiect: Campania de interes public „Moldova vrea Autostradă”

Comunicat de presă privind construcția autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni.

Campania “Moldova vrea autostrada”

În ziua de luni, 24 noiembrie, Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași a trimis o scrisoare către Ministerul Transporturilor prin care a reiterat rugămintea privind modificarea Master Planului General de Transport.

Această scrisoare este un demers al campaniei de conștientizare asupra importanței construcției autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni. Singura soluție pentru a-i obliga pe politicieni să decidă asupra începerii lucrărilor este crearea unei presiuni publice: „Trebuie ca ieșenii să conștientizeze că fără autostradă rămânem săraci, doar astfel oamenii vor presa politicienii să le ofere șansa deschiderii reale spre vestul țării”.

Prin scrisoarea semnată de domnul Marius Alexa, Președinte al Asociației pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași, s-a făcut un apel la Domnul Ministru al Transporturilor Ioan Rus de a relua în vedere necesitatea realizării autostrăzii Târgu Mureș-Ungheni, aceasta însemnând liantul care ar facilita apropierea Moldovei de restul țării.

Ca stat membru al Uniunii Europene, România trebuie să-i creeze Republicii Moldova toate oportunitățile de integrare economică, iar transportul și schimburile economice vor fi stimulate de construcția acestei autostrăzi.

Această inițiativă face parte din campania civică apolitică și advocacy „Moldova vrea Autostradă”, proiect coordonat de Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași care și-a propus să acționeze ca o platformă de sprijinire a tinerilor întreprinzători din România care doresc să realizeze proiecte urmărind dezvoltarea economiei și societății românești.

Beneficiile construcției acestei autostrăzi care ar lega regiunea de Est a Uniunii Europene de regiunea de Vest, cu tranzitul prin România, ar implica o creștere cu 30% a turismului și a locurilor de muncă și o majorare cu 30% a exporturilor. Autostrada Târgu Mureș-Ungheni ar însemna o îmbunătățire exponențială de 60% a rețelei de transporturi a României.

Asociația pentru Promovarea Economiei Cunoașterii, Iași
Președinte Marius Alexa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nici un raspuns pentru "Comunicat de presă privind construcția autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni. Campania “Moldova vrea autostrada”"

Ai o parere despre subiectul de mai sus?

Poti folosi cod HTML