„Avem 493 de km de autostrada in executie. La anul vom inaugura mai multi km de autostrada ca in 2014”

Postat pe 19 decembrie 2014

Seful de la autostrazi viseaza cai verzi pe pereti: Avem 493 de km de autostrada in executie. La anul vom inaugura mai multi km de autostrada ca in 2014 / Datele oficiale si din teren il contrazic

„Sunt in momentul de fata in faza de executie la autostrazi 493 de kilometri […] In principiu, avand in vedere ca anul acesta am finalizat destul de putini kilometri de autostrada, anul viitor se vor finaliza mult mai multi”, a explicat seful Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, insitutia care are inca in subordine Compania de Autostrazi. Cu toate acestea, un rapsuns oficial al CNADNR, precum si datele reale din teren infirma declaratiile secretarului de stat. In 2014 au fost deschisi circulatiei 22 de km din lotul 3 Sibiu – Orastie si mai sunt mari sperante pentru deschiderea a inca circa 22 de km din Nadlac- Arad care sunt practic finalizati, adica in total circa 44 km de autostrada. Pe 2015, insa, datele oficiale arata ca in cel mai bun caz Romania ar putea deschide inca circa 25 de km de autostrada. In plus, si numarul de km aflati in prezent in executie difera drastic de cel anuntat de oficial: 220 de km aflati in prezent in constructie.

„Sunt in momentul de fata in faza de executie la autostrazi 493 de kilometri, finantati si din bugetul de stat si din fonduri nerambursabile. Ceea ce vreau sa va spun este ca finalizarea depinde de executia contractului in sine. Deci, eu pot sa prevad ca se finalizeaza si pot sa am probleme, pot sa am contestatii, pot sa am intarzieri de lucrari si vom vedea. In principiu, avand in vedere ca anul acesta am finalizat destul de putini kilometri de autostrada, anul viitor se vor finaliza mult mai multi”, a explicat secretarul de stat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura, Investitii Straine, Parteneriat Public-Privat si Promovarea Exporturilor (DPIISPPPE), Alexandru Nastase.

Pentru mai multe informatii, va recomandam sa accesati:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18848684-seful-din-prezent-autostrazi-viseaza-cai-verzi-pereti-anul-vom-inaugura-mai-multi-autostrada-2014-datele-oficiale-din-teren-contrazic.htm


Nici un raspuns pentru "„Avem 493 de km de autostrada in executie. La anul vom inaugura mai multi km de autostrada ca in 2014”"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML