Aplicarea Master Planului de Transport ar putea readuce în ţară un milion de români plecaţi în străinătate

Postat pe 15 iunie 2015

Ministrul se aşteaptă ca în următorii 2-3 ani sute de mii de muncitori români plecaţi la muncă în străinătate să se întoarcă acasă pentru a lucra în infrastructură.

„Ne interesăm să grăbim aceste procese (de a începe construcţia marilor proiecte de infrastructură – n.r.) pentru că avem 3 milioane de oameni care muncesc în Europa. Sute de mii de români plecaţi afară ar putea veni înapoi. În 2-3 ani Master Planul de Transport ar putea aduce 1 milion de oameni în ţară ca să lucreze în construcţii”, a afirmat Rus.

El a adăugat că în luna iunie vor începe lucrările la autostrada Bucureşti-Braşov, pe tronsonul de început al drumului, între intersecţie strada Petricani până la km 3.

„Încep şi lucrările la bucăţica din Bucureşti până la autostradă. Avem un studiu de fezabilitate pe Comarnic-Braşov. Din 5 sectoare sunt 3 unde trebuie refăcut studiul. În rest, putem finanţa de la buget. Pe Ploieşti-Comarnic avem 4 benzi şi o lăsăm pe 2020”, a spus ministrul.

Rus a mai afirmat că până la finele anului viitor se va putea circula pe un nou drum naţional, pe Valea Doftanei, între DN 1 şi DN 1A Câmpina-Săcele.

Pentru mai multe informații, vă recomandăm să accesați ECONOMICA.net

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Nici un raspuns pentru "Aplicarea Master Planului de Transport ar putea readuce în ţară un milion de români plecaţi în străinătate"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML