Apelul președintelui Consiliului Județean Iași pe tema autostrăzii Iași – Târgu Mureș e halucinant

Postat pe 24 aprilie 2015

Premierul califică drept „halucinant” apelul lansat de președintele Consiliului Județean Iași, prin care acesta le cere parlamentarilor să nu aprobe Master Planul General de Transport decât cu includerea, printre proiectele prioritare ale României în intervalul 2015-2020, a Autostrăzii Moldova – Transilvania.

Premierul susține că Autostrada Iași — Târgu Mureș este inclusă în Masterul Planul de transport adoptat de Guvern și transmis „de peste o lună” la Comisia Europeană prin urmare nu se poate introduce „ceva ce există deja”.
„Documentul nu este întocmit de parlamentari ci de AECOM (cea mai mare firmă de consultanță din lume) în conformitate cu prioritățile și standardele UE — a fost în dezbatere publică și susținut de toți membrii Comisiilor de Transporturi din Senat și Cameră. (…) Master Planul se aprobă de către Comisia Europeană, nu de Parlamentul României (ca să beneficieze de finanțare europeană).”, scrie premierul pe Facebook.

Într-o scrisoare deschisă adresată Parlamentului României, președintele CJ Iași le-a cerut aleșilor să aprobe „varianta revizuită a Master Planului General de Transport al României doar cu includerea, printre proiectele prioritare ale României în intervalul 2015-2020, a Autostrăzii Moldova — Transilvania (Târgu-Mureș — Ditrău — Târgu Neamț — Iași — Ungheni)”.

„O eventuală lipsă de reacție a autorităților responsabile reprezintă o condamnarea a Regiunii Nord-Est și a Moldovei de peste Prut, pentru alte câteva zeci de ani, la sărăcie și izolare”, a susținut președintele CJ Iași.

Articolul a fost preluat din Ziarul de Iași.


Nici un raspuns pentru "Apelul președintelui Consiliului Județean Iași pe tema autostrăzii Iași - Târgu Mureș e halucinant"


    Ai o parere despre subiectul de mai sus?

    Poti folosi cod HTML